«Καθαρίστε τη Μεσόγειο»

Όταν ο εθελοντισμός και η αρμονική συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων φέρνει αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα.

«Καθαρίστε τη Μεσόγειο»

Τη Πέμπτη 28 Μαΐου 2015 στο Πόρτο Γερμενό οι μαθητές της 6ης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ερυθρών και το Δημοτικού Σχολείο Βιλίων, είχαν την ευκαιρία εκτός από τον καθαρισμό της παραλίας, να γνωρίσουν το εκκλησάκι της Αγίας Άννας και τι κρύβονταν κάτω από αυτό πρίν από χιλιάδες χρόνια, ανακαλύπτοντας μέσα από βιωματικό παιχνίδι τα ίχνη του χρόνου στο φυσικό τοπίο, τον μύθο του Μελάμποδα και την ιστορία της περιοχής. Το Κάστρο των Αιγόσθενων και πως το συντηρούν, καθώς και τον τρόπο αντιμετώπισης ατυχημάτων στη θάλασσα.


Η δράση έκλεισε με ζωγραφιές σε τεράστια πανό όπου τα παιδιά αποτύπωσαν το δικό τους μήνυμα για το περιβάλλον.
Θα θέλαμε να στείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς για τον ενθουσιασμό που επέδειξαν και τη συνεργασία από το Δημοτικό Σχολείων Ερυθρών και το Δημοτικό Σχολείο Βιλίων.
Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε: Το χαμόγελο του παιδιού, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής και την Υπευθύνη κα Αλεξάνδρα Τσίγκου για την πολύτιμη συνεργασία, την Αντιδήμαρχο Μάνδρας-Ειδυλλίας κα Παπακωνσταντίνου Αγγελική, την Εφορία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής και την Αρχαιολόγο κα Ειρήνη Σβανά, τον Εθελοντή Παιδίατρο κ. Αυρηλιώνη Φώτη καί τη σχολή Lifeguard Hellas.