20 Δεκεμβρίου – Το 5ο Cristmas School 2017

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του 5ου Cristmas school.
To Σάββατο το πρωί δύο ηθοποιοί του Νέου Ελληνικού Θεάτρου του Γιώργου Αρμένη διάβασαν παραμύθια στα παιδιά και συζήτησαν μαζί τους περνώντας τους θετικά μηνύματα και αξίες.
Το απόγευμα οι μικροί μαθητές ζωγράφισαν και οι μεγαλύτεροι έφτιαξαν κάρτες για τις γιαγιάδες και τους παππούδες του γηροκομείου Ζώρζης Γ. Μιχαληνός της Χίου. Η χαρά τους που θα έκαναν χαρούμενους ανθρώπους που δεν έχουν κανέναν δικό τους για να τους ευχηθεί αυτές τις γιορτινές ημέρες ήταν τόσο μεγάλη που μας παρακαλούσαν να μείνουν λίγο ακόμα για να γράψουν μηνύματα αγάπης σε όσους περισσότερο γινόταν. Είναι ενθαρρυντικό για μας και τιμά τους γονείς των παιδιών οι οποίοι μας πρότειναν να συνεχίσουμε τη συνεργασία με το ίδρυμα της Χίου ώστε αυτοί οι παππούδες να γίνουν πραγματικά δικοί μας.
Την Κυριακή το πρωί η ομάδα pastry chef από την σχολή ζαχαροπλαστικής του Πειραιά και συγκεκριμένα ο κ. Σωτήρης Λασκαρίδης ,ο κ. Παπαδάτος Παναγιώτης ,ο κ. Παναγιώτης Τζίμας και η μαθήτρια κ. Ελένη Χατζήρη έφτιαξαν χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια με τα παιδιά και μοίρασαν απλόχερα συνταγές στις μαμάδες και στους επαγγελματίες του χωριού μας. Τα παιδιά ξετρελάθηκαν.
Το απόγευμα ένας animateur διασκέδασε μικρούς και μεγάλους και ο άγιος Βασίλης του χωριού μας μοίρασε δωράκια.
Ευχαριστούμε το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου για τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις μας, την κ. Βούλα Τζουμανέκα για Πέμπτη χρονιά άγιος Βασίλης που χαίρεται την γιορτή ίσως και πιο πολύ απ’ τα παιδιά , τον φούρνο Μορφόπουλος για το ψήσιμο των μπισκότων την κ. Καλομοίρα Τζεμπελίκου και τον κ.Τασο Τζαφέρη που πρόσφεραν τα τοπικά προϊόντα ( κρασί και όσπρια) και φτιάξαμε τα καλάθια που προσφέραμε στους ηθοποιούς τα μέλη του Δ.Σ. Μαρία Λιάπη, Γιώτα Αθανασέα και Σταύρο Παυλίδη που δούλεψαν πολύ για να στηθεί η γιορτή και όλους όσοι συμμετείχαν και με την παρουσία τους κρατούν ζωντανή αυτή την εκδήλωση εδώ

 

 και πέντε χρόνια μια εκδήλωση που ζωντανεύει τον τόπο μας ,μας βάζει στο κλίμα των ημερών και προσφέρει χαρά στα παιδιά μας.