Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη

….πάρε ένα βιβλίο, χάρισε ένα βιβλίο…

Αν βρεθείς στην καρδιά της κωμόπολής μας, θα αντικρίσεις την ολοκαίνουρια, υπαίθρια, Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη Ερυθρών. Ένας παλιός τηλεφωνικός θάλαμος μεταμορφώθηκε από τον ΟΚΦΕ με πολύ μεράκι και πολλή αγάπη και, πλέον, στεγάζει δεκάδες βιβλία, με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους, μικρούς και μεγάλους. Ο τρόπος λειτουργίας της είναι απλός: “Πάρε ένα βιβλίο-Χάρισε ένα βιβλίο”. Οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και σχεδόν με όλες τις καιρικές συνθήκες, μπορείς να πάρεις όποιο βιβλίο σου αρέσει και να χαρίσεις, στη θέση του, ένα από τα δικά σου βιβλία…Βιβλία κλασικά, βιβλία σύγχρονα, μυθιστορήματα, παιδικά παραμύθια…όλα είναι ευπρόσδεκτα στην Ανταλλακτική μας Βιβλιοθήκη.

Η Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη αποτελεί μια άλλη, νέα προσέγγιση στην παραδοσιακή έννοια της βιβλιοθήκης. Τα βιβλία είναι παντού, είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας και όλοι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Αποτελεί μια μορφή κοινωνικής συνεισφοράς και αλληλεπίδρασης μέσω της προσφοράς και ανάγνωσης βιβλίων, που όλοι έχουμε στα σπίτια μας, ίσως ξεχασμένα σε κάποια ράφια…Αυτά τα βιβλία μπορεί να βρουν τον αναγνώστη τους μέσω της Ανταλλακτικής μας Βιβλιοθήκης που κοσμεί την πλατεία του χωριού μας.

Στις λίγες εβδομάδες λειτουργίας της, η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ μεγάλη. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά και ανταμοιβή, για εμάς, από την εικόνα μικρών παιδιών να κάθονται στα ειδικά τοποθετημένα ξύλινα παγκάκια, διαβάζοντας! Μην την προσπεράσεις, λοιπόν, γιατί…τα καλύτερα έρχονται!