Μια ομιλία αφιερωμένη στη γυναίκα

Μία ακόμα εξαιρετική ομιλία παρακολουθήσαμε το Σάββατο 2 Μαρτίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της κοινότητας Ερυθρών από τον Πρωτοπρεσβύτερο πατέρα Σπυρίδωνα Βασιλάκο με θέμα “Η γυναίκα, η παρουσία και η προσφορά της¨.

Ο πατέρας Σπυρίδωνας ανέδειξε τον πολυδιάστατο ρόλο που αναλαμβάνει η γυναίκα στην σύγχρονη κοινωνία σε μια εκπληκτική ομιλία εστιάζοντας στην ανιδιοτελή προσφορά και αγάπη της. Στα λόγια του αναδείχθηκε η σημαντικότητα των ανιδιοτελών πράξεων των γυναικών, οι οποίες με την αφοσίωσή τους δημιουργούν ένα τρυφερό και συμπονετικό περιβάλλον για την οικογένεια και όλους τους ανθρώπους. Η αγάπη των γυναικών για τους άλλους, ιδιαίτερα για τα παιδιά, αντανακλά την αληθινή ουσία της ανθρωπιάς και της κοινωνική συνοχής.

Από την καθημερινότητά μέχρι τις εξαιρετικές πράξεις των γυναικών, εκείνες συνεισφέρουν ουσιαστικά στην αναδιάρθρωση της κοινωνίας για ένα καλύτερο μέλλον. Η αγάπη και η προσφορά τους διαμορφώνουν τον χαρακτήρα της κοινωνίας μας και δημιουργούν έναν πυρήνα αλληλεγγύης και ευημερίας.

Στην εκδήλωση του Ο.Κ.Φ.Ε τιμήθηκαν ιδιαίτερα οι γυναίκες τους χωριού μας, οι οποίες προσφέρουν ανιδιοτελώς μέσω της Τράπεζας Αγάπης στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη με αφοσίωση και αγάπη. Η προσφορά των γυναικών αυτών είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον τόπο μας και ο Σύλλογός μας θέλησε να αναδείξει τον σπουδαίο ρόλο τους δίνοντάς τους τον σεβασμό και την εκτίμηση που τους αξίζουν.

Οι μαθητές της Στ΄τάξης με τον δάσκαλο των εικαστικών του Δημοτικού Σχολείου κύριο Γιώργο Λυμπερόπουλο πρόσφεραν στις γυναίκες αυτές καδράκια με ζωγραφιές που επιμελήθηκαν στο σχολείο με έργα εμπνευσμένα από την καλλιτεχνική απεικόνιση γυναικών από διάσημους ζωγράφους.

Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε κέρασμα για όλους τους φίλους του Ελάτου και φυσικά οι καθιερωμένες φωτογραφίες!

Ευχαριστούμε θερμά τον Πατέρα Σπυρίδωνα Βασιλάκο που μάς έκανε την τιμή για μια ακόμα φορά να αποδεχτεί την πρόσκληση του Συλλόγου και να ακούσουμε μια εξαιρετική ομιλία! Ευχαριστούμε θερμά όλους τους φίλους του Συλλόγου μας και τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής του χωριού μας, που γέμισαν την αίθουσα του Δήμου δείχνοντας την λαχτάρα του κόσμου να υποδεχτεί για μια ακόμα φορά τον πατέρα Σπυρίδωνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.